Hollands Kroon Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Najaarspotje van draadjesvlees

Najaarspotje van draadjesvlees

Wat eten wij vandaag: Najaarspotje van draadjesvlees Reageer op dit onderwerp Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 takjes verse tijm
  • 500 g runderlappen
  • 2 el boter
  • 250 ml rode wijn of druivensap
  • 600 g witte kool
  • 100 g zoetzure augurkjes
  • 50 g groene olijven met piment

Reageer op dit onderwerp

Instructies

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook.
  2. Was de tijm en haal de blaadjes van de takjes.
  3. Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi met wat peper en een klein beetje zout.
  4. Verhit de margarine in een diepe braadpan en bak hierin het vlees op een matig vuur rondom lichtbruin.
  5. Bak de uien, de knoflook en tijmblaadjes 3 minuten mee.
  6. Schenk er 200 ml heet water en het druivensap of de wijn bij, breng tegen de kook aan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (liefst op een vlamverdeler) in ca. 2 1/2 uur gaar.
  7. Maak ondertussen de kool schoon en snijd in 8 parten.
  8. Leg de kool – als het vlees 2 uur heeft gestoofd – in het vocht in de pan a voeg de augurkjes en olijven toe en stoof een half uur mee.
  9. Keer de kool tussentijds 2 keer.
  10. Breng op smaak met peper.

Reageer op dit onderwerp

Opmerkingen

Tips =In plaats van witte kool kun je ook groene kool gebruiken. =Draadjesvlees wordt lekkerder als het een dagje staat. =Heeft u tijm over? Haal de blaadjes van de takjes en vries ze in een afgesloten bakje of zakje in.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp