Hollands Kroon Actueel

Luyt Den Oever

PvdA: wie ruimt de vervuilde grond van Luyt op?

DEN OEVER – Ruzies, rechtszaken en dan toch nog een overeenkomst over de verplaatsing van de Fa. Luyt in Den Oever naar de andere kant van de haven.

Maar de fractie van de PvdA in Hollands Kroon is nog niet klaar met het onderwerp Luyt, zo vinden zij dat de gemeente fors moet investeren om aan het pakket van eisen van de Fa. Luyt tegemoet te komen en dat juist door de aanpassingen een deel van de andere gebruikers/bezoekers van de haven weer benadeeld gaan worden.

Maar waar de PvdA vooral van het college een reactie op wil krijgen is over het opruimen van de vervuilde grond dat onder het dok ligt, deze ligt niet in een bezinkbak en wie de kosten die hierbij komt kijken gaat betalen.

De PvdA is van mening dat de vervuiler betaald, vooral omdat de Fa. Luyt volgens de PvdA tot nu toe ongehinderd de bodem kon vervuilen en als het dok niet verplaatst zij worden het bedrijf toch aan de milieuregels zou moeten voldoen. Zoals het er nu op gaat lijken gaat Hollands Kroon voor deze kosten opdraaien.

80 meter kade

Op de nieuwe locatie krijgt de Fa. Luyt de beschikking over 80 meter kade waarvan 40 meter gebruikt zal gaan worden voor het afmeren van schepen die bij Fa. Luyt onderhoud krijgen. Wat er met de overige 40 meter gebeurd is voor de PvdA niet duidelijk en wil daar een reactie van het college op krijgen.

Havengebouw niet zichtbaar

Vanaf 2020 moeten alle schepen die de haven van Den Oever aandoen zich melden en moeten geregistreerd worden maar in de gepresenteerde situatie van het nieuwe dok van de Fa. Luyt wordt het havengebouw omsloten door de afgesloten bedrijfsruimte van Luyt waardoor het havengebouw niet goed zichtbaar en minder toegankelijk zal zijn vanaf de openbare weg.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp