Hollands Kroon Actueel

Fietspad Terpweg Wieringerwerf gaat weg

WIERINGERWERF – Hollands Kroon heeft plannen gemaakt om het fietspad aan de westkant van de Terpweg in Wieringerwerf weg te halen en het fietspad aan de oostkant van de Terpweg door te trekken tot binnen de bebouwde kom.

Hollands Kroon zegt dat uit oogpunt van de veiligheid op de  weg, het beschermen van de weggebruikers en de passagiers maar ook het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid het gewenst is het fietspad aan de westkant op te heffen.

Het fietspad verkeerd in een dusdanige slechte staat en aangezien de fietsers aan de oostzijde van de Terpweg genoeg ruimte hebben om te fietsen op het reeds aanwezige tweerichtingenfietspad is het verwijderen van het fietspad de enige optie.

Om alles veilig gebruik te kunnen laten maken van de fietspad aan de oostkant van de Terpweg zal er een onderbroken midden markering moeten komen en zal het fietspad een op- en afgang krijgen voor brommers nabij de rotonde.

De gemeente Hollands Kroon hoopt zo dat de veiligheid toeneemt en ook de kosten in de toekomst zal drukken met het weghalen van het fietspad aan de westkant van de Terpweg.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp