Hollands Kroon Actueel

Weerbericht Hollands Kroon: zonnige start tegen de avond buien

HOLLANDS KROON – Een ZZO-NNW georiënteerde hoogterug ten noordoosten van ons land verliest steeds meer zijn invloed. Een hoogtelaag ten westen van Ierland komt volgende week langzaam dichterbij. Vanuit dit hoogtelaag trekt op maandag een hoogtetrog, voorafgegaan door een koufront, noordoostwaarts over ons land.

Vandaag start nog met vrij veel zon in de ochtend maar in de middag trekt de bewolking meer en meer dicht en tegen het einde van de middag kan er al een bui vallen. In de avond en nacht trekken meer buien over onze regio. De middagtemperatuur loopt op naar rond de 24 graden bij een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten die aan het eind van de middag/begin van de avond naar het zuidwesten draait. In de nacht naar maandag daalt het kwik naar 15 graden.

Maandag in de ochtend nog wat regen daarna overwegend bewolkt maar ook zonnige perioden. De wind waait uit het zuidwesten en is matig van kracht. De middagtemperatuur blijft ver achter bij die van vandaag namelijk zo rond de 19 graden wat vrij normaal is voor eind september.

Na maandag wordt het weerbeeld allemaal wat onstabieler, elke dag vallen er wel een paar buien, de temperatuur schommelt rond de 18 á 19 graden bij een meest matige wind uit het zuidenwesten.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?