Hollands Kroon Actueel

Dominique Koppen bijna niet te stoppen (Foto: Marlies Kaptijn)

Ruime zege Juro Unirek/VZV tegen Geonius/V&L.

‘T VELD – Het team van VZV heeft met ruime cijfers hun tegenstander uit Geleen verslagen 30-18. Ondanks dat er van VZV zijde geen hoogstaande wedstrijd werd gespeeld kon het team van trainer/coach Edwin Jansen geen potten breken.

Ruim binnen de minuut wist Djazzmin Trabelsi het net achter de doelvrouw van V&L te raken 0-1. Na 5 min. was de stand 4-1 voor de thuisploeg door treffers van Lisa Vlug, Dominique Koppe en Lotte Prak. Esma Staal en weer Dominique Koppen zette VZV op een 6-2 voorsprong waarna Lisa Vlug haar een razendsnelle uitbraak via de keepster en de paal naast het doel zag belanden.

Tekst loopt door onder de foto

Esma Staal op dreef. (Foto: Marlies Kaptijn)

Hierna werd er door beide teams zo’n 8 min. niet geschoord en zou V&L door een toegekende strafworp de achterstand kunnen verkleinen. Amber Zomerdijk wist echter met een geweldige reactie dit te voorkomen door de bal uit het doel te ranselen maar bij de volgende aanval was ze kansloos 6-3 .

Toch nam het team van Rolf Schulte het heft weer in handen, in het rustsignaal van de prima leidende scheidsrechters Verbruggen & Schootmeijer wist Lisanne Kolken het laatste doelpunt erin te pegelen. En stond er zelfs een riante voorsprong op het scorebord.

Ruststand 15-4.

Na de pauze was het meteen alweer raak, na een goeie halve minuut schoot Lotte Prak de bal al weer achter de verbouwereerde V&L keepster Jessy Bruls. Door deze ruime voorsprong verdween de concentratie waardoor V&L het net achter Amber Zomerdijk en later Lisanne Bakker weer meer wisten te vinden.

Na 10 min. was het door doelpunten van Lisanne Kolken, Jane Kramer en Florance Kos 20-7 en was de wedstrijd beslist.

Halverwege deze tweede helft waar het spel toch minder was als in het eerste bedrijf en bij de stand 21-10 verrichte Lisanne Bakker een paar geweldige reddingen, eerst stopte ze een penalty en had de volgende aanval nog een geweldige redding in huis.

Hierna hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en scoorde Jet Jimmink nog drie fraaie treffers. Dominique Koppe, Esma Staal, Maud Kruijer en twee benutte strafworpen van Lotte Prak bepaalden de eindstand en de vierde overwinning.

Eindstand 30-18.

  • Doelpunten: Lisanne Kolken 5, Lotte Prak 4, Djazzmin Trabelsi 3,Maud Kruijer 3, Jet Jimmink 3, Esma Staal 3, Silvana Koppe 3, Dominique Koppe 3, Florance Kos 1, Jane Kramer 1, Lisa Vlug 1.
  • Zaterdag 12 okt. speelt Juro Unirek/VZV weer een thuiswedstrijd tegen Quintus in Sporthal ’t Zijveld aanvang 19.00 uur.
  • Om 20.45 speelt VZV Dames 2 hun wedstrijd in de Tweede Divisie ook thuis tegen Commandeur/VVW Ds.1

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp