Hollands Kroon Actueel

Foto aangeleverd

TG Kortsluiting 2.0 speelt: Wankel evenwicht (zorg om zorg)

WIERINGERWERF – Theatergroep Kortsluiting 2.0 bestaat uit vier vaste spelers en dit jaar ook twee gastspelers. Nadat zij vorig jaar een bestaand stuk hebben gespeeld: “Verre Vrienden” van Alan Ayckbourn zijn zij nu een heel andere weg ingegaan. TG Kortsluiting wil graag een toneelstuk maken over Mantelzorg. 

Bijna iedereen kent tegenwoordig in zijn omgeving mantelzorgers of mensen die mantelzorg ontvangen. Het was een heel proces om alle benodigdheden bij elkaar te brengen, maar TG Kortsluiting denkt dat dit toch erg goed gelukt is. De regisseur, Gerda Klievink, heeft samen met de acteurs, door middel van improvisaties, een mooi, herkenbaar stuk geschreven en zijn daarmee aan de slag gegaan.

De voorstelling toont wat er zich afspeelt in de huizen van een vader met dementie en een beschadigde jonge vrouw en hun ‘mantelzorgers’. De beide huizen staan op zichzelf, maar maken deel uit van een groter verhaal over liefde en onmacht. Naast deze personages die zich in beide huizen ophouden, is er ook nog een ‘Grieks Koor’ en  lopen er mantelzorgconsulenten rond, de Pips. Dit alles zorgt voor een schouwspel waar het soms ‘schuurt’, maar ook een glimlach teweeg kan brengen.

TG Kortsluiting 2.0 maakt theater van datgene dat ons beweegt en beroert.

Kortom een aanrader deze voorstelling!

  • Spel: Annemieke v.d. Plas, Bert Lont, Corien Klos, Dick Stolwijk, Marianne Jepkes, Marieke Boots
  • Scripts en Regie: Gerda Klievink
  • Belichtingen Techniek: Jan Tielen, Chris Boot

Speellijst:

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?