Hollands Kroon Actueel

Foto: HBP Media

Hollands Kroon richt zich op verdere uitbreiding datacenters

HOLLANDS KROON – Het College van Hollands Kroon schrijft in de nieuwe begroting voor 2020 dat zij het aantal datacenters in de gemeente verder wil gaan uitbreiden.

Het college gaat de noodzakelijke voorbereidingen treffen om ruimte te creëren voor de komst van deze datacenters, al langer wordt er gepraat over een uitbreiding aan de westkant van de A7 ter hoogte van Agriport waar internetreuzen als Microsoft en Google al datacenters hebben staan maar waar nog zeker 2 grote internetreuzen ook plannen hebben voor de bouw van datacenters waaronder Amazone en Apple.

In eerdere plannen over de toekomst van de Wieringermeer bleek al dat Hollands Kroon het gebied Agriport A7 verder wil uitbreiden tot aan gemaal de Lely wat weer op veel weerstand heeft geleid bij de omliggende gemeenten Opmeer en Medemblik.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp