Hollands Kroon Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot

Wat eten wij vandaag: Boerenkoolstamppot Reageer op dit onderwerp Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 kg aardappel
  • 300 g boerenkool, gesneden
  • 125 g magere spekblokjes
  • 2 uien
  • 100 ml melk
  • natuurazijn
  • 1 rookworst

Reageer op dit onderwerp

Instructies

  1. Pel en snipper de uien.
  2. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze met een beetje zout in ca. 20 minuten gaar.
  3. (Volg bij diepvriesboerenkool de aanwijzingen op de verpakking).
  4. Bak de spekblokjes uit.
  5. Schep de uisnippers erbij en bak het geheel nog enkele minuten.
  6. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Verwarm de melk.
  8. Giet de aardappels af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree.
  9. Giet ook de boerenkool af en meng deze met de ui, de azijn en het bakvet door de puree.
  10. Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
  11. Schep de stamppot op 4 borden, verdeel de uitgebakken spekblokjes erover en bekroon de stamppot met de rookworst.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp