Foutje…. Damwanden Haukeshaven 2x zo duur als begroot

DE HAUKES – Een foutje van het ingenieursbureau die de kostenraming voor het vervangen van de damwanden in de havens van de Haukes heeft berekend.

Het ingenieursbureau ging in eerste instantie uit van 600.000 euro gebaseerd op het Meerjarenonderhoudsplan van de Haukeshaven uit 2016. Maar nu blijkt ineens dat het geen 600.000 euro gaat kosten maar 1.2 miljoen euro, 2x zoveel als begroot, het ingenieursbureau heeft reeds haar excuses aangeboden.

De gemeenteraad zal 7 november een beslissing nemen over de vervanging van de damwanden, mocht de begroting worden aangenomen dan gaat de gemeente ervan uit dat de afschrijving over 70 jaar zal plaatsvinden waardoor de jaarlijkse afschrijvingskosten 18.000 euro er jaar bedragen.

De gemeente verwacht begin 2020 de aanbesteding te kunnen uitgeven, maar het werk zal pas medio november 2020 starten vanwege het watersportseizoen, april t/m oktober.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp