Interessante bijeenkomst in De Bron.

NOORDKOP – Behoorlijke belangstelling in het Alzheimer café in De Bron in Schagen. Max Nuyens verzorgde deze avond en gaf een gedegen uitleg aan de belangstellenden die deze bijeenkomst bezochten. Bijzonder interessant, om te horen dat erbij mensen de angst ontstaat om daarmee geconfronteerd te worden voorafgaande aan een eventuele opname. Zowel bij de partner als de hulpbehoevende.

In de kop van Noord Holland is nog voornamelijk kleinschalige opvang en is Maria Mater deze week aan het areaal toegevoegd waar het in Magnushof van Woonzorggroep Samengroot schaliger is. Belangrijk zijn de casemanagers waar men mee te maken krijgt om de mensen bij te staan die hiermee geconfronteerd worden.  Op het gebied van indicatie en de verdere wegen die moeten worden bewandeld en worden afgelegd.

Er komen steeds meer mensen die hiermee geconfronteerd worden wat in de toekomst wat opvang betreft zeker voor behoorlijke of zelfs grote problemen zal gaan zorgen. Iedere maand is er zo’n bijeenkomst in De Bron met afwisselende onderwerpen met daarvoor bekwame sprekers.

Zo staan er nog interessante avonden op het programma verzorgd door de casemanagers en een Notaris die uitleg zal geven over problemen en oplossingen in verschillende gevallen. Ook hier is iedereen uiteraard van harte welkom om bij aanwezig te zijn met een gratis kopje thee of koffie.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp