Hollands Kroon Actueel

Foto: Marlies Kaptijn

VZV knikkert Geel Zwart uit de Beker.

‘T VELD – Reserves Juro Unirek/VZV plaatsten zich door een 22-30 overwinning voor de volgende ronde om de Nationale Handbal beker. Alleen in de beginfase kon het team van John Zeeuw de dames van VZV nog aardig bijbenen binnen de minuut hadden beide teams het net al weten te vinden 1-1.

Na 10 min. had VZV een voorsprong van twee doelpunten 4-6 maar Geel Zwart bleef in het spoor het toch wel favoriete team van coach Ard de Ruiter. Tot 7-8  na snelle break van Albertine Abube op Tessa Fijnheer bleven de teams aan elkaar gewaagd waarna VZV afstand begon te nemen en scoorde Albertine Abube na 20 min. 7-11 voor het naar de Tweede divisie gepromoveerde VZV.

Door o.a. twee benutte strafworp van Carmen v.d. Kroon werd de score opgevoerd en had VZV 5 min. voor het rustsignaal van de voortreffelijk fluitende scheidsrechters D. Piek en R. Bakker een comfortabele 8-14 voorsprong.

Voor de pauze scoorde Zoë de Bruijne nog een fraaie treffer en bracht Sanne de Wit de ruststand op het score bord.

Ruststand 9-15.

Na de thee bleef deze voorsprong een tijdje hetzelfde waarna VZV na ruim 10 min. spelen in het tweede bedrijf door een fraai doelpunt van Renee Kolken weer wat verder uit wist te lopen naar 15-24. Eva van Stralen die keepster Lisanne Bakker na rust had vervangen stopt op miraculeuze wijze een strafworp van de thuisploeg waarna het vertoonde spel rommeliger van beide kanten rommeliger werd.

Voor VZV benutte Jet Jimmink een strafworp en scoorde Albertine Abube nog een bijzondere fraaie Treffer. De van VZV overgekomen Elles Bakker was trefzeker voor de ploeg uit ’t Zand en scoorde 20-28.

In de slotfase van deze bekerwedstrijd scoorde beide teams nog twee maal waar Britt Stammes de laatste treffer voor haar rekening nam.

Einstand 22-28.

Doelpunten: Romy Zegerink 7, Carmen v.d. Kroon 5, Krissy Hogervorst 3, Jet Jimmink 2, Albertine Abube 2, ReneeKolken 2, Floor Groenveld 2, Demi Worst 2, Tessa Fijnheer, Pien Groenveld, Britt Stammes en Lynn Klesser 1.

Zaterdag 12 okt. speelt Juro Unirek/VZV weer een thuiswedstrijd tegen Quintus in Sporthal ’t Zijveld aanvang 19.00 uur.

Om 20.45 spelen VZV Dames 2 hun wedstrijd in de Tweede Divisie ook thuis tegen Commandeur/VVW Ds.1

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp