Hollands Kroon Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Rode bonenmaaltijdsoep

Rode bonenmaaltijdsoep

Wat eten wij vandaag: Rode bonenmaaltijdsoep Reageer op dit onderwerp Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 300 g magere runderlappen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 preien
  • 5 tomaten
  • olijfolie
  • 1,5 el kerriepoeder
  • 800 g kidneybonen
  • 4 el zure room
  • 4 el verse koriander, grof gehakt

Reageer op dit onderwerp

Instructies

  1. Snijd het vlees in kleine stukjes.
  2. Pel en snipper de uien en knoflook.
  3. Snijd de preien in smalle ringen en de tomaten in stukjes.
  4. Verhit een scheutje olie in een diep soeppan en roerbak hierin het vlees 4 minuten op een hoog vuur.
  5. Voeg de kerrie, uien, knoflook en 4/5 van de prei toe en roerbak nog 3 minuten.
  6. Roer de tomaten erdoor.
  7. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  8. Schenk er 1 l heet water bij en breng aan de kook.
  9. Zet de pan op het allerlaagste vuur.
  10. Laat de soep 2-3 uur op een heel laag vuur trekken tot het vlees gaar is.
  11. Giet de bonen af en spoel ze af.
  12. Voeg ze op het laatst met de rest van de prei aan de soep toe, controleer of er nog peper of zout bij moet en kook nog 10 minuten.
  13. Schep de soep in 4 borden of grote kommen, schep er een lepel zure room op en bestrooi met de koriander.
  14. Serveer met volkorenbrood of warme tortilla’s.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp