Hollands Kroon Actueel

Weerbericht Hollands Kroon: bewolkt met kans op een bui

HOLLANDS KROON – Een golvend noordoost-zuidwest georiënteerd koufront ligt boven ons land. Een hoogtetrog doet ter hoogte van de Golf van Biskaje een golf in het koufront uitdiepen tot een apart lagedrukgebied.

Vandaag is het overwegend bewolkt en uit de bewolking kan wat neerslag gaan vallen, maar de grote hoeveelheden van de afgelopen dagen zullen er niet meer gaan vallen. De wind is vrij krachtig en waait uit het zuidwesten, de middagtemperatuur is direct het hoogste voor de hele week, 19, misschien halen wel lokaal de 20 graden nog. In de nacht naar maandag daalt het kwik naar 12 graden en klaart het gedeeltelijk op.

Maandag is er eindelijk weer eens wat meer ruimte voor de zon maar uit de bewolking die er wel is kan ook een enkele bui vallen, de middagtemperatuur is met 14 graden weer een stuk lager dan vandaag, de wind is gedraaid naar het oosten en is matig van kracht. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik vrijwel niet.

Na maandag overdag wisselend bewolkt, vrijwel droog, mogelijk gaat er woensdagnacht nog wat regen vallen. Overdag een temperatuur van rond de 16 graden in de nachten rond de 12 graden. De wind waait hoofdzakelijk uit het zuiden en is matig van kracht.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp