Hollands Kroon Actueel

Haven Den Oever wacht forse onderhoudsslag

DEN OEVER – De dijkversterking bij Den Oever is door het Hoogheemraadschap afgerond maar nu wacht nog een grote onderhoudsklus aan de haven van Den Oever.

In 1995 ging de haven over van het Rijk naar de gemeente waarbij een forse bruidsschat is meegegeven om het achterstallig onderhoud te gaan wegwerken, die tijd is nu aangebroken. Hollands Kroon laat een grote onderhoudsslag verrichten alsmede een aantal grote aanpassingen aan de haven van Den Oever om zo weer decennia vooruit te kunnen.

Zo wordt de Oostkade zuidwaarts verlengd, komt er een nieuwe ligplaats voor de KNRM, wordt de kadewand tussen Sandfirden en Oostkade vernieuwd en gaat men alternatieve onderzoeken voor de voormalige steiger van RWS.

Maar daar blijft het niet bij, de schermwand vanaf de visafslag wordt verwijderd en ook de golfbrekers zullen worden vernieuwd en laat Hollands Kroon een nieuwe havenbeheer- exploitatieplan opstellen om de kosten daarvan vanaf 2021 op te nemen in de begroting.

In totaal is er ruim 2.2 miljoen euro gereserveerd als investering die over 40 jaar wordt afgeschreven en uit het potje van de afkoopsom havens wordt gehaald.

Met de Industriegroep Den Oever, het KNRM, de visafslag en de gebruikers van de Oostkade zijn bij het opstellen van deze plannen betrokken.

De gemeenteraad heeft het laatste woord over de plannen van het college.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp