Hollands Kroon Actueel

Opnieuw zoektocht naar vermiste Sumantha Bansi uit Hoorn

DEN OEVER – De politie gaat aankomende dinsdag en dinsdag 29 oktober opnieuw zoeken naar de vermiste Sumantha Bansi uit Hoorn.

Politiewoordvoerder Wendy Boudewijn laat aan Hollands Kroon Actueel weten dat dit samen met het Veteranen Search Team gaat gebeuren. Dit team bestaat uit ongeveer 40 tot 50 veteranen en zijn ervaren speurders. Begin oktober werd ook al eens gezocht naar de vermiste vrouw uit Hoorn.

De zoektocht zal plaatsvinden in het Robbenoordbos vanaf 09:00 uur tot de schemering invalt. De politie gaat opnieuw zoeken vanwege binnengekomen tips en informatie uit het onderzoek.

De 23-jarige Sumantha Bansi wordt vermist sinds 18 februari 2019 en is uit Hoorn afkomstig. Sinds die dag ontbreekt elk spoor van de Surinaamse-Hindoestaanse Sumanta Bansi. Het openbaar ministerie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de vermiste Sumanta.

Sumanta groeit op in het Surinaamse Wageningen en verhuist in 2016 voor haar studie naar Nederland. In eerste instantie woont ze in Amsterdam, maar daar kan ze maar kort blijven. Ze gaat op zoek naar een andere woonplek en vindt uiteindelijk onderdak in Hoorn bij een bevriend echtpaar. Vanuit Hoorn reist ze voor haar studie op en neer naar Amsterdam en voor haa rwerk naar Den Haag en Gouda. Ook bezoekt Sumanta geregeld een hindoetempel in Amsterdam Zuidoost.

Zwangerschappen
In de zomer van 2017 raakt Sumanta onverwachts zwanger en besluit, na meerdere gesprekken, de zwangerschap te beëindigen. Enkele maanden later, in februari 2018, blijkt Sumanta opnieuw zwanger. Maar ontbreekt sinds 18 februari van haar elk spoor. Ze reageert niet meer op berichten en verschijnt ook niet meer op haar werk, op de universiteit of in de hindoetempel in Amsterdam.

18 februari 2018
Er zijn geen aanwijzingen dat Sumanta mogelijk naar het buitenland is vertrokken. Ook zelfmoord lijkt onwaarschijnlijk daar Sumanta blij was met haar zwangerschap (ten tijde van haar vermissing, was Sumanta zo’n negen weken zwanger; haar kindje zou nu dus ongeveer 9 maanden oud zijn). Uit onderzoek blijkt dat haar telefoon voor het laatst is gebruikt op zondagavond 18 februari 2018 rond 21.45 uur. Daarna blijft het stil op diverse kanalen zoals WhatsApp, haar mail en haar Facebook-account. Ook haar OV-chipkaart is sindsdien niet meer gebruikt en er is geen geld opgenomen van haar rekening.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp