Hollands Kroon Actueel

Benefietconcert Joods Werkdorp

SLOOTDORP/WIERINGERWERF – In het kader van 75 jaar sinds het einde van het nazisme onder Hitler-Duitsland is de werkgroep Herdenkingsstenen Joods Werkdorp een inzameling begonnen voor de financiering van bijna 200 herdenkingsstenen.

Een steen op naam

Op iedere steen staat de naam, leeftijd en plaats van overlijden van de persoon die tussen 1934 – 1941 gewerkt en gewoond hebben in het Joods Werkdorp. Velen van deze groep oorlogsgetroffenen zijn in vernietigingskampen tussen 1941-’45 vermoord.

De onthulling is op vrijdag 20 maart 2020. Dit is de dag dat de meeste bewoners in 1941 in bussen werden afgevoerd naar Amsterdam. De bijna 200 stenen krijgen een plek nabij het bestaande herdenkingsmonument op het terrein van het hoofdgebouw, Nieuwesluizerweg 43, 1774 PE Slootdorp.

Oproep: adopteer een herdenkingssteen

Wilt u ook dat deze gedenkplek er komt? U kunt een herdenkingssteen adopteren voor €25,-. Meer stenen adopteren mag natuurlijk ook. Scroll naar beneden voor het bankrekeningnummer.

Daarnaast zoeken wij sponsors die, op welke manier dan ook, een bijdrage willen leveren aan dit project. De fondsenwerving is gestart in mei 2019, meer activiteiten volgen.

Herdenkingsstenen, een blijvende herinnering

Wij willen de mensen die hier gewoond en gewerkt hebben, vermoord door het nazi-regime, niet vergeten. Daarom dit initiatief voor het plaatsen van bijna 200 herdenkingsstenen.

Doet u mee!? Doneer € 25,- (of meer) voor een/meer herdenkingssteen/stenen.
Het bedrag kunt u overmaken naar:

  • Historisch Genootschap Wieringermeer o.v.v. Joods Werkdorp Bankrekening: NL32RABO0134095286

Plaats: de Cultuurschuur te Wieringerwerf. Zondagmiddag 27 oktober tijd: 15:30 uur. Kaarten zijn aan de zaal te koop voor € 10,- per stuk

[signoff]

Reageer op dit onderwerp