Hollands Kroon Actueel

Weer rechtszaak in slepende burenruzie Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Opnieuw moet de rechter in Alkmaar zich buigen over een juridisch conflict tussen de families Lombaard en Bleijerveld uit Wieringerwerf.

Op donderdagochtend kwam er een zaak voor bij de bestuursrechter omdat de familie Lombaard wilt dat een rioolpijp en overhangende goot zo snel mogelijk worden verwijderd. Het stel meent dat dat nodig is omdat ze een nieuwe aanbouw willen neerzetten. Maar volgens de advocaten van het gezin Bleijerveld kan dat helemaal niet.

Lees ook: Raad van State: nieuw onderzoek Hollands Kroon om burenruzie Wieringerwerf

De nieuwe ruimte zou volgens de advocaten van Lombaard op korte termijn nodig zijn om mantelzorg te verlenen en daarom zonder vergunning kunnen worden aangebouwd tot aan de muur van het huis van de buren, waar de deur en alle ramen zouden moeten worden verwijderd.

Ook zou er een rioolpijp moeten worden verwijderd, terwijl die daar volgens de gedaagde partij helemaal niet ligt. De advocaat van de familie Bleijerveld stelt dat de eisers alleen achter hun huis zonder vergunning kunnen bouwen en dat dat ook in de huidige situatie gewoon mogelijk is.

Het is een nieuw hoofdstuk in een lang slepende burenruzie die begon in 2012. Toen verbouwden de familie Bleijerveld hun huis. Later kochten hun buren het huis ernaast over van hun huisbaas. Daarbij is volgens de advocaten van Lombaard ook het pad tussen de twee huizen van hen.

Lees ook: Hollands Kroon wil deel tuin Wieringerwerf onteigenen

Daarover loopt nog een procedure in cassatie, en de advocaat van familie Bleijerveld zegt dat het nog helemaal niet zeker is van wie dat stuk grond nu is. Bleijerveld en Lombaard hebben al jaren ruzie en kwamen nationaal in de belangstelling toen zelfs de gemeente zich erin mengde.

De uitspraak in de zaak is op 7 november.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp