Hollands Kroon Actueel

Foto: Hans van der Woerd

Camiel Boomsma in de Lucaskerk Winkel

WINKEL – Wanneer Camiel Boomsma speelt, dan vertelt hij een muzikaal verhaal. Hij wordt geprezen door  internationale pers en publiek voor zijn opmerkelijke volwassenheid, zijn uitzonderlijk mooie klank en zijn unieke toucher.

Boomsma heeft op vele grote nationale en internationale podia en series opgetreden, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, het prestigieuze Schloss Elmau, de Meesterpianisten-serie in theater Heerlen, Teatro la Fenice in Venetië, Het Grachtenfestival Amsterdam, St John’s Smith-square in Londen, en hij trad op live op televisieprogramma’s zoals “Vrije Geluiden” van VPRO.

Hij wordt  geprezen om zijn zeer poëtische en fantasierijke spel  en wordt vergeleken met Radu Lupu en Maria Joao Pires . De Volkskrant schreef: “…aan Boomsma’s vingers kleeft fluweel…”. Pizzicato gaf de hoogst mogelijke beoordeling. “…Ongelooflijke Chopin-uitvoeringen…” en “…Wanneer Camiel Boomsma begint met Nocturne Op.9 No.1, word je onmiddellijk overweldigd door zijn extreem verfijnde en genuanceerde spel…”. Het Franse ResMusica was zeer onder de indruk, noemde hem ​​”…de dichter van de piano…”   En dan nu in de Lucaskerk te Winkel.  Te zien en te horen op zondag 17 november 2019.

Het concert is op 17 november en begint om 20.00 uur. Prijs € 12,=  Meer informatie over het concert vindt u op onze website www. culturelestichtingniedorp.nl.  Hier kunt u ook  reserveren. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen, bij Bloemen van Nuijens in het winkelcentrum van Nieuwe Niedorp en telefonisch na 17.00 uur op 0224-542119.

Wij hopen u te zien in de verwarmde Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel. Parkeren is gratis. Late beslisser? Kom dan gewoon naar de kerk. Er kunnen  vast nog wel een paar stoelen bij om het concert mee te beleven.  

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp