Hollands Kroon Actueel

lerarenstaking gaat toch door..

HOLLANDS KROON – Eerst wel, toen na een akkoord te hebben bereikt met de werkgevers weer niet maar na heel veel protesten vanuit de eigen gelederen nu dus wel een landelijke staking bij het onderwijs.

De vakbond met de meeste leden, de AOb is na crisisberaad tot de conclusie gekomen dat de 460 miljoen euro die het kabinet eenmalig wil uittrekken voor het onderwijs om het lerarentekort op te lossen niet voldoende is. Het voortijdig roepen dat de staking niet doorging afgelopen vrijdag heeft AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen de kop gekost en is per direct afgetreden op last van het bestuur.

Het bestuur van AOb laat via vice-voorzitter Stolk weten dat Verheggen buiten haar boekje is gegaan met het zeggen dat er een CAO was en de staking niet door zou gaan. Het bestuur zou dit weekend gebruiken om de uitslag van het akkoord te evalueren en daarmee naar hun leden gaan. 

De geplande ledenvergadering voor maandag gaat gewoon door en aankomende woensdag zijn de scholen in het hele land dicht vanwege de staking.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp