Hollands Kroon Actueel

Mooie 5e plaats Evelien Vijn KPN Cup 3 Deventer

WIERINGERWERF – Wederom een mooie uitslag voor Evelien Vijn tijdens de 3e ronde van de KPN Cup in de Topdivisie bij de dames.

In een zinderende finale die werd beslist in een sprint tussen 15 dames wist Evelien Vijn uit Wieringerwerf keurig stand te houden met een 5e plaats. 

De Wedstrijd begon direct volgas met als resultaat dat halverwege de wedstrijd de helft van de dames al waren uitgeschakeld, de ene na de andere demarrage werd geplaatst door de dames waarvan er 2 succesvol waren en een ronde konden pakken.

Twintig ronde voor het einde wist een groep van 15 schaatssters zich los te maken uit de groep en toen werd het al duidelijk dat uit deze groep de winnares zou komen.

In een felle eindsprint wist Manon Kamminga, mede dankzij haar ploeggenoten, de winst te pakken voor de Italiaanse Francesca Lollobrigida die als tweede over de finish kwam en voor de nr. 3 Lisa van der Geest. 

Direct achter deze drietal wist Evelien Vijn beslag te leggen op de vijfde plek voor Kelly Schouten uit Zwaagdijk-Oost. Met haar vijfde plaats laat duidelijk zien dat er rekening met haar moet worden gehouden bij de Topdames, in het algemeen klassement na drie afstanden staat Evelien op de derde plaats met 46 punten, leidster in het tussenklassement is de Italiaanse Francesca Lollogrigida met 67,1 punten voor Marijke Groenewoud met 56,1 punten.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp