Hollands Kroon Actueel

Foto: Theo Moras

Reserves JuRo Unirek/VZV overtuigend naar winst tegen Pacelli.

‘T VELD – Het team van coach Ard de Ruiter heeft laten zien dat de nipt verloren inhaalwedstrijd tegen SEW een pijnlijke misstap is geweest. Het eerste Dames team van Pacelli  werd verdiend en overtuigend verslagen met 32-19.

VZV kwam meteen uitstekend uit de startblokken, nadat Carmen v d Kroon in de eerst aanval de thuisploeg uit een snelle aanval al op een 1-0 voorsprong had gezet was het in de 4e min. al 3-0 door treffers van Demy Worst en Jet Jimmink.

Na ruim 10 min. had VZV een knappe 7-3 voorsprong door een prachtig doelpunt van Demy Worst en treffers van Lynn Klesser, Carmen v d Kroon en Romy Zengerink. De thuisploeg domineerde de wedstrijd en na 20 min. was de stand 13-6 voor VZV.

Bij het rustsignaal van de prima en consequent leidende scheidsrechters v. Zalm & Montagne had het team van Ard de Ruiter zelfs een comfortabele 18-9 voorsprong door 2 treffers van Lotte Houtenbos, Jet Jimmink, Renee Kolken en Floor Groenveld die de DSVD keepster in het rustsignaal nog wist te verschalken

Ruststand 18-9.

Meteen na de pauze ging VZV furieus van start en eisten twee speelsters een hoofdrol op, Krissy Hogervorst wist binnen 10 min. de goalie met 4 mooie treffers het nakijken te geven 22-11.

Maar ook VZV keepster Evan van Stralen toonde haar uitzonderlijke klasse door 3 strafworpen op onnavolgbare wijze onschadelijk te maken waardoor de thuisploeg door twee tijdstraffen met vierveldspeelsters kwam te staan.

Ook bij een volgende strafworp wist ze zelfs bijna een tegentreffer te voorkomen, ook Jet Jimmink moest voor 2 min. naar de bank maar koud in ’t veld scoorde ze halverwege het tweede bedrijf 23-12. Na 20 min. had de thuisploeg nog steeds een riante voorsprong 26-14 en scoorde Albertine Abube 27-15.

De wedstrijd was inmiddels duidelijk beslist, VZV liet in de slotfase zien dat ze toch zeker mee willen dingen voor de titel in de Tweede divisie. Demy Worst 2x, Zoë de Bruijne en Lotte Houtenbos maakten het doelpunten festijn compleet.

Eindstand 32-19.

Doelpunten: Carmen v d Kroon 5, Demy Worst Renee Kolken en Krissy Hogervorst 4, Jet Jimmink en Lotte Houtenbos 3, Albertine Abube Floor Groenveld en Lynn Klesser 2, Romy Zengerink 1.

As. Dinsdag speelt Dames 2 een bekerwedstijd in Sporthal Zwaag tegen Eersteklasser Westfriezen en hoopt met de steun van supporters de volgende bekerronde te halen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageer op dit onderwerp