Hollands Kroon Actueel

Interview Evelien Vijn - Deventer

Evelien Vijn staat als 17 jarig talent voor haar eerste jaar aan de start bij de topdivisie dames. Henk Jan Kerkhoff sprak haar voor de KPN Marathon Cup 3 - Okay Fashion & Jeans Marathon.

Gepostet von Meer marathon am Montag, 4. November 2019

Evelien Vijn richt pijlen op langebaanschaatsen

WIERINGERWERF – Ze is nog maar 17 jaar en dit seizoen ontpopte Evelien Vijn zich als 1 van de topfavorieten in de KPN Marathon Cup bij de dames. In het tussenklassement staat Evelien nu op de derde plaats tussen alle topfavorieten in en zelfs nog voor Irene Schouten.

Maar de aankomende marathons zullen zonder Evelien worden verreden, de juniore geeft de voorkeur aan het langebaanschaatsen. Ze zal aan de start verschijnen bij het NK Junioren maar ook zet ze vol in op de Landenwedstrijd in Inzell en de Vikingrace die zij voor de zesde keer hoopt te rijden.

In een gesprek met Schaatsen.nl zegt Evelien Vijn: “Ik wil ook op de langebaan echt goede resultaten behalen.” Daarom zal het marathonschaatsen tijdelijk op een halt worden gezet en pas in januari weer worden opgepakt.

“Het is best jammer dat ik tot januari geen marathons meer rijd”, zegt Vijn tegen Schaatsen.nl. “Zeker omdat ik ook best goed in het klassement sta. Ik rijd graag marathons en ik merk dat ik er beter van word. Maar met de langebaan zijn ook mooie dingen te behalen. Bij het RTC hebben we een heel leuk team. De trainingen zijn ietsjes zwaarder dan vorige jaren, maar ik heb mijn draai goed kunnen vinden en heb het super naar mijn zin.”

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp