Hollands Kroon Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Stamppot rauwe andijvie

Stamppot rauwe andijvie

Wat eten wij vandaag: Stamppot rauwe andijvie Reageer op dit onderwerp Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1200 g kruimige aardappels
  • 30 g verse peterselie
  • 150 g pinda’s
  • 125 g blauwe kazen
  • 200 ml warme melk
  • 25 g boter
  • 600 g andijvie, panklaar

Reageer op dit onderwerp

Instructies

  1. Snijd de aardappelen in gelijke stukken.
  2. Kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  3. Hak de peterselie fijn.
  4. Hak de pinda’s grof en verkruimel de kaas.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  6. Voeg de melk (of het kookvocht), de boter, de peterselie en de rauwe andijvie toe.
  7. Schep de helft van de pinda’s en de kaas door de stamppot, verdeel over 4 borden en bestrooi met de rest van de pinda’s en verkruimelde kaas.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp