Hollands Kroon Actueel

aankomst vluchtelingen
aankomst vluchtelingen

Het asielzoekerscentrum aan de Nieuweweg Den Helder blijft een jaar langer open.

NOORDKOP – In goed overleg met burgemeester en wethouders van Den Helder blijft het azc aan de Nieuweweg in Den Helder nog een jaar open. Het COA heeft de opvanglocatie aan de Nieuweweg sinds halverwege december 2018 in gebruik genomen als azc. De locatie was in 2017 nog ingericht als gezinslocatie en woonden er uitgeprocedeerde gezinnen met minderjarige kinderen.

Aanleiding

De reden dat de locatie langer open blijft, is dat het COA extra opvangplekken nodig heeft, omdat asielzoekers langer verblijven in de opvang. Daarnaast duurt de doorlooptijd voor asielaanvragen langer dan gewenst, mede omdat het aantal asielaanvragen licht is gestegen.

Het azc aan de Nieuweweg biedt opvang aan maximaal 372 personen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?