Hollands Kroon Actueel

Kap 162 populieren Wieringerrandweg tijdelijk stopgezet

MIDDENMEER – De 162 populieren zijn aan het einde van hun levensduur en laten regelmatig takken vallen en ook zijn enkele bomen omgevallen. Hollands Kroon heeft advies ingewonnen bij een extern bureau dat gespecialiseerd is in deze materie.

Dit bureau adviseerde de gemeente om tot kap van de 162 populieren over te gaan, maar hier is door tegenstanders van de kap bezwaar gemaakt. De bezwaarmakers wijzen vooral op de toename van verkeerslawaai, dat er ook gezonde bomen worden gekapt en er niet wordt voldaan aan de Natuurbeschermingswet.

De bezwaarcommissie heeft de bezwaarmakers deels in het gelijk gesteld en 38 gezonde bomen moeten worden bespaard. De gemeente laat wel weten dat als de 38 gezonde bomen gaan zorgen dat de veiligheid wel in het geding gaat brengen deze alsnog gekapt gaan worden.

Om aan het bezwaar van het verwijderen van rust- en verblijfplaatsen van (roof)vogels en vleermuizen komt de gemeente ook tegemoet door een ecologisch adviesbureau om te onderzoeken welke bomen door deze dieren worden gebruikt.

De gemeente heeft ook toegezegd pas tot kap over te gaan als het OD NHN akkoord is met de uitkomst van deze rapportage.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp


Uw banner hier?