Hollands Kroon Actueel

Foto: Googlemaps

Justitie heeft zicht op daders aanslag Joodse familie Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF – Justitie weet wie er achter de pesterijen en aanslagen op de Joodse familie Schmidt zit. Volgens politiechef Hofstra is dit een groep jongeren die al jarenlang overlast veroorzaken in het dorp.

Niet alleen de familie Schmidt is mikpunt van deze groep maar ook een Chinees gezin heeft het meerde malen moeten ontgelden. Politie neemt het dan ook hoog op en noemt de aanslag op het gezin met de zware vuurwerk bom dan ook een aanslag en poging tot zware mishandeling. Ook worden de pesterijen als antisemitisme aangemerkt.

Vanaf 2016 hebben al meerdere jongeren in deze groep HALT-straffen gekregen en werd het daarna rustiger maar na de aanslag met de vuurwerkbom heeft de politie deze groep jongeren weer volop in het zicht en zullen er ook daadwerkelijk maatregelen gaan worden genomen.

Vanaf vandaag zal de familie Schmidt hun woning beveiligd zijn met camera’s. Eerder liet burgemeester Rian van Dam al weten dat de gemeente nauw met de politie samenwerkt in deze zaak om de rust zo snel mogelijk terug te brengen in het dorp.

Dat de rust ver te zoeken is blijkt wel uit diverse oproepen op o.a. Facebook om de namen van de daders openbaar te maken, ‘wij zullen dan zelf wel even met ze gaan spreken,’ schrijven de mensen achter deze oproep. 

Justitie laat weten dat spelen voor eigen rechter totaal uit den boze is en zal ook zeker bestraft gaan worden.  ‘Laat de politie haar werk doen, soms lijkt het wel of ze niets doen maar het verzamelen van bewijs heeft nu eenmaal zijn tijd nodig,’ aldus de woordvoerder van justitie.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp


Uw banner hier?