Hollands Kroon Actueel

Foto: Theo Moras

Grote belangstelling en warm onthaal van Sint en z’n Pieten in Zijdewind

ZIJDEWIND – Zelden heeft de intocht van Sinterklaas zoveel belangstellenden op de been gebracht als op deze zon overgoten Zondag. Rond 12 uur stond de kade en het plein bij Droog al vol met uitbundige kinderen hun ouders en opa en oma’s.

Zonder oponthoud of calamiteiten stapte Sint en z’n Zwarte Pieten aan wal waar die werden ontvangen door de organisatie die alles ook deze keer zo als altijd tot in de puntjes hadden geregeld. Het paard van de Sint was deze keer geen Witte schimmel maar een mooi Bruin paard, die de Sint en z’n gevolg over de Havenstraat via de Rijdersstraat naar het Dorshuis aan de in ‘t Veld brachten.

Voor de kleinste kinderen werd ook nu de Paardentram De Koperen Stijgbeugel weer ingezet waar achter de hele meute belangstellenden het Dorpshuis in ’t Veld opzochten. Daar zorgde de plaatselijk fanfare voor een bijzonder warm en muzikaal onthaal. De grote gymzaal was tot de laatste plaats bezet waar de kinderen uit deze dorpen een geweldige middag beleefden.

Dorps-Hero Paul Vlaar zorgde weer voor de passende Sinterklaas liederen waar niet alleen de kinderen maar ook hun ouders en begeleiders af en toe volledig uit hun dak gingen.

Het zal dan ook niemand verbazen dat Sinterklaas met al z’n Zwarte Pieten maar ook vooral de organisatie van dit geweldige gebeuren enorm genoten hebben en alweer uitkijken naar de ontvangst in 2020.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp