Hollands Kroon Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Preistamppot met oude kaas

Preistamppot met oude kaas

Wat eten wij vandaag: Preistamppot met oude kaas Reageer op dit onderwerp Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappel, geschild, in blokjes
  • 100 ml warme melk
  • 2 eetl. olie of
  • 2 eetl. boter
  • 600 g preien, fijngesneden, gewassen
  • 1 eetl. verse Provençaalse kruiden, grof gehakt
  • 2 sneeën wit brood
  • 200 g oude kaas, in kleine blokjes
  • 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
  • nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook, geperst

Reageer op dit onderwerp

Instructies

  1. Kook de aardappels in ruim water met zout gaar. Giet ze af en stamp ze fijn met de melk.
  2. Verhit intussen de olie en fruit hierin de prei met de kruiden circa 5 minuten tot de prei zachter is, maar nog wel frisgroen.
  3. Rooster de boterhammen lichtbruin en laat afkoelen.
  4. Schep de prei, kaas en de helft van de peterselie door de warme puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Verkruimel het geroosterde brood en meng met de knoflook en de rest van de peterselie. Bestrooi de stamppot met dit kruim.
  6. Lekker met in boter gebakken stukken appel.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp