Hollands Kroon Actueel

Foto aangeleverd

Wat eten wij vandaag: Italiaanse boerenkoolsoep

Italiaanse boerenkoolsoep

Wat eten wij vandaag: Italiaanse boerenkoolsoep Reageer op dit onderwerp Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 150 g winterwortels
  • 1 gele paprika
  • 250 g salami aan een stuk
  • 3 el olijfolie
  • 300 g boerenkool, fijngesneden
  • 2 l vleesbouillon
  • 100 g minimacaroni
  • 75 g geraspte parmezaanse kaas

Reageer op dit onderwerp

Instructies

  1. Schil de wortel en snijd deze in plakjes.
  2. Snijd de paprika in stukjes.
  3. Verwijder het vel van de salami en snijd de worst in stukjes.
  4. Verhit de olie in een ruime soeppan en bak hierin de salami en de paprika ca. 3 minuten op laag vuur.
  5. Roerbak de boerenkool enkele minuten mee.
  6. Schenk de bouillon in de pan en voeg de plakjes wortel toe.
  7. Breng de bouillon aan de kook en laat de groenten in 15-20 minuten gaar worden.
  8. Kook de pasta mee volgens de aanwijzing op de verpakking.
  9. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  10. Verdeel de soep over 4 borden en strooi er de Parmezaanse kaas over.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp