Weerbericht Hollands Kroon: bewolkt, later op de dag ook zonnige momenten

HOLLANDS KROON – Tussen een nagenoeg stationair en opvullend laag net zuid van Ierland en een hogedrukuitloper boven Scandinavie staat een stroming uit oost tot zuidoost. In de grenslaag wordt in het noordoosten van het land vochtige lucht vanaf de Noord-Duitse Laagvlakte aangevoerd.

In het weekeinde van 23-24 november vindt de overgang plaats naar een min of meer zonale stroming die zachter en wisselvalliger weer teweeg gaat brengen. 

Vandaag start bewolkt en lokaal kan er een enkel spatje regen vallen maar veel zal dit niet zijn, in de loop van de dag breekt de bewolking en krijgen wij ook de zon te zien. De middagtemperatuur loopt op naar rond de 8 graden bij een matige wind uit het zuiden/zuidoosten die in de nacht naar zaterdag wat meer naar het oosten draait. De temperatuur daalt dan naar een graad of 4, nachtvorst is weer op afstand bij ons.

Zaterdag is het bewolkt, overdag 8 graden, in de nacht naar zondag 4 graden, er staat een vrij  matige wind uit het oosten.

Zondag is het dankzij aanvoer van droge lucht uit het oosten overdag vrij zonnig maar er zijn ook wolkenvelden, de middagtemperatuur loopt op naar 8 graden en daalt naar 6 graden in de nacht naar maandag.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp