Hollands Kroon Actueel

De vertegenwoordigers van de Wieringer verenigingen zijn blij met de extra bijdrage (foto PR).

Wieringer verenigingen blij met gulle donatie van Dorpsfeest

WESTERLAND – Voorzitter René Hoekenga van het Dorpsfeest Westerland heeft vandaag weer een fors aantal Wieringer verenigingen blij gemaakt met een gulle donatie. Hoekenga deed dit tijdens een bijeenkomst waarbij vertegenwoordigers van alle verenigingen die hebben meegeholpen met het Dorpsfeest en de Boerenlandfair aanwezig waren. “Dit jaar hebben we met deze evenementen een record bedrag van ruim 10.000 euro opgehaald. En dat is een resultaat waar we allemaal trots op kunnen zijn”, aldus Hoekenga, die tijdens de bijeenkomst tevens afscheid nam van 2 bestuursleden. André Bregman ruim 25 jaar als bestuurslid en Niels Deykers ook jaren lang verbonden aan het dorpsfeest, waarvan de laatste 4 jaar als secretaris in het bestuur. 

Het geld dat de verenigingen voor hun inzet krijgen komt goed terecht. Bijna alle verenigingen krijgen door bezuinigingen vanuit de gemeente steeds minder subsidie. “En dan is iedere gift welkom”, liet één van de aanwezigen weten. “Daarom is het goed, dat we dit op deze manier met elkaar kunnen doen.” Blije gezichten alom dus in het Dorpshuis van Westerland.

Tijdens het in ontvangst nemen lieten de vertegenwoordigers ook weten waar het geld aan zal worden besteed. Soms gebruiken de vereniging de donatie voor de aanschaf van iets nieuws, vaker nog gaat het geld in de spaarpot van de vereniging of stichting voor het doen van een toekomstige, grotere uitgave. Daarnaast probeert het bestuur bij voldoende opbrengsten een bepaald initiatief extra te belonen met een additioneel bedrag.

Voorzitter Hoekenga: “Door een uitzonderlijke goede omzet dit jaar heeft het bestuur gekozen voor het initiatief het Tweede Thuis, op Westerland”. Vandaar dat Stichting Hospice Hollands Kroon € 500,- extra ontving.

Tegenprestatie

De aanwezige verenigingen kregen de bijdrage aan de verenigingskas niet zomaar. Zij hebben hiervoor een tegenprestatie moeten leveren; meehelpen tijdens het Dorpsfeest en de Boerenlandfair. Zowel het Dorpsfeest als de fair worden jaarlijks georganiseerd door vrijwilligers die worden geleverd door de verenigingen. En traditiegetrouw gaan de opbrengsten van zowel het Dorpsfeest als de fair naar de Wieringer verenigingen die ook meehelpen bij de organisatie. In de aanloop naar het Dorpsfeest, en ook tijdens het evenement, zetten zich dagelijks tussen de 40 en 50 vrijwilligers in om het tot een geslaagd evenement te maken.

Verenigingen die volgend jaar een extraatje willen ontvangen kunnen hierover informatie vinden op de contactpagina van de website van het Dorpsfeest: www.dorpsfeestwesterland.nl. Hier staan ook de voorwaarden waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor een donatie.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?