Hollands Kroon Actueel

Foto aangeleverd

Mannenkoor The Hugo Singers in de Lucaskerk Niedorp

NIEUWE NIEDORP – Het koor bestaat uit meer dan 20 enthousiaste mannen. Zij zingen 4 stemmig a capella en dat zonder begeleiding!  De akkoorden zijn snel herkenbaar doordat elke noot van een song wordt gezongen als vierstemmig, harmonisch akkoord. Typisch kenmerk is ook dat de op één na hoogste stem, de lead, de melodie zingt. Deze stem gloort tussen de andere door.

Daarboven zet de tenor een tweede stem neer. De bass geeft het geluid een solide ondergrond met een donkere, ronde klank. De bariton kleurt het ene moment met de lead, het volgende moment meer met de bass.

Onder leiding van dirigente Marie Anne Pak brengen zij een breed gekleurd repertoire waar o.a. het gregoriaanse veni, veni Emmanuel maar er wordt ook op zijn “barbershops” gezongen. Voor een muzikaal intermezzo treedt een zeven man sterk muziekensemble op met daarin ons eigen bestuurslid Rob Leguit. 

Kom voor deze jazz verrassing en het prachtige mannenkoor naar de Lucaskerk in Winkel op zondag 15 december. Aanvang 20.00 uur.

Meer informatie  vindt u op onze website www. culturelestichtingniedorp.nl.  Hier kunt u ook  reserveren. Kaarten à € 12,= zijn ook verkrijgbaar bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen, bij Bloemen van Nuijens in het winkelcentrum van Nieuwe Niedorp en telefonisch na 17.00 uur op 0224 54 21 19.

De organisatie hoopt u te zien in de verwarmde Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel. Parkeren is gratis. Late beslisser? Kom dan gewoon naar de kerk. Er kunnen  vast nog wel een paar stoelen bij om het concert mee te beleven.   

Een avond om niet te missen, want bij de CSN belééf je het. www. culturelestichtingniedorp.nl

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?