Hollands Kroon Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Prei-taugéschotel met varkenshaas

Prei-taugéschotel met varkenshaas

Wat eten wij vandaag: Prei-taugéschotel met varkenshaas Reageer op dit onderwerp Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 250 g eiermie
  • 3 eetl. arachideolie
  • 400 g varkenshaas, in repen
  • 1 rode peper, in stukjes, zonder zaadjes
  • 600 g preien, in ringen
  • 4 eetl. woksaus teriyaki of
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 100 g taugé
  • 100 g pinda’s
  • 1 bakje gebakken uitjes
  • 1 zak kroepoek

Reageer op dit onderwerp

Instructies

  1. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de wokolie in een wok en roerbak hierin de vleesreepjes circa 2 minuten. Schep de rode peper en prei erdoor en roerbak 4-5 minuten. Meng de woksaus, eiermie en taugé erdoor en bak nog 2-3 minuten.
  3. Rooster de pinda’s in een droge hete koekenpan. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de pinda’s en gebakken uitjes. Serveer de kroepoek er apart bij.

Reageer op dit onderwerp

Opmerkingen

Tips: In plaats van prei is paksoi ook lekker in dit recept.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp