Hollands Kroon Actueel

Weerbericht Hollands Kroon: Droog en zonnig

HOLLANDS KROON – Een langgerekt hogedrukgebied strekt zich uit van IJsland, via Schotland en Engeland tot over Frankrijk. Aan de noordwestflank van dit hoog staat een noordwestelijke stroming waarmee maritiem polaire lucht wordt aangevoerd. De NW-ZO georiënteerde rugas beweegt langzaam noordoostwaarts en komt overdag in de vorm van een zadelgebied boven ons land te liggen. Het hoog splitst zich geleidelijk op in twee centra, een ten noordwesten van Ierland en boven Zuidoost-Europa. 

Vandaag is er op een enkel wolkje na redelijk was zonneschijn, de middagtemperatuur loopt op naar 8 graden en daalt naar net boven het vriespunt in de nacht naar zondag. De wind is zwak en waait uit het westen/zuidwesten.

Zondag is er meer bewolking en met 6 graden ook wat frisser, door de aanwezige bewolking daalt het kwik in de nacht naar maandag maar amper. De wind draait naar het noordoosten en is zwak van kracht. In de nacht naar maandag draait de wind wee naar het noordwesten.

Na zondag gaan we een periode van vrij zonnig en droog weer tegemoet. temperaturen overdag rond de 6 graden in de nachten rond het vriespunt.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp


Uw banner hier?