Hollands Kroon Actueel

Zilvermeeuwen

Winnaars kunstroute kunstvaarroute Amstelmeer-IJsselmeer

HOLLANDS KROON – De zes winnende kunstobjecten die langs de vaarroute Amstelmeer-IJsselmeer komen zijn bekend. Het gaat om ‘Zilvermeeuwen’ en ‘Zeilboot’ van Cobi Dierikx, ‘Vrijheid’ van Corrie Kaas, ‘Nieuw Leven’ en ‘Arbeider onder NAP’ van Monique Vink en ‘Gedragen door sterke handen’ van Geertje Tjalma. De zes kunstobjecten worden in het voorjaar van 2020 langs de vaarroute geplaatst als blijvende buitententoonstelling.

Inwoners uit de Noordkop konden onlangs via het platform denkmee.hollandskroon.nl stemmen. Wethouder Theo Meskers: “De plaatsing van deze kunstwerken zorgt voor een enorme verrijking langs de vaarroute. Het bijzondere ervan is, dat de keuzes voor de werken zijn gemaakt door inwoners van onze regio. Deze vorm van participatie zorgt ervoor dat de kunstwerken ook echt draagvlak hebben bij de mensen. Een woord van dank aan de stemmers is om die reden wel op zijn plaats! De zes kunstobjecten worden zichtbare en duurzame objecten langs de waterkant.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Stemmen op de kunstwerken

De enquête op het platform liep van 4 tot 20 november. Mensen konden stemmen op acht kunstobjecten. In totaal is de peiling 173 keer ingevuld. De gekozen kunstenaars komen uit de regio en zijn enthousiast mee te mogen werken aan de verrijking van deze vaarroute door middel van kunst.

De Kop Werkt!

Het plaatsen van de kunstobjecten is een project van ‘De Kop Werkt!’, het regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Wij werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen wij door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving. 

Meer informatie vindt u op www.dekopwerkt.nl.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp


Uw banner hier?