Hollands Kroon Actueel

Het arbeidsmigrantencomplex op Agriport A7

Plannen voor drie grote arbeidsmigrantencomplexen, 900 bedden, mogelijk nog meer.

NIEUWE NIEDORP – Er zijn plannen om op 3 locaties in Hollands Kroon grootscheepse opvang als op Agriport A7 voor zeker 900 arbeidsmigranten accommodatie te bouwen.

Zo moet er Nieuwe Niedorp aan de Westerweg een complex komen voor 200 arbeidsmigranten bij Tuindersbedrijf de Boer, het uitzendgedeelte van het bedrijf AgroStar Uitzendorganisatie heeft onderzoek gedaan naar hoeveel personeel bedrijven maximaal nodig hebben in de drukste periode en daar plannen voor gemaak, schrijft het NHD

Op het bedrijventerrein Robbenplaat bij Wieringerwerf moet een complex komen voor 420 arbeidsmigranten, ondernemer Klaas de Leeuw heeft aan het Westrak een perceel grond van 1.2 Ha. en mocht de gemeente akkoord gaan dan wordt dit verkocht aan een uitzendbureau die daar dan opvang voor haar personeel laat bouwen. De Leeuw zegt tegen het NHD dat er veel belangstelling is voor het plan.

En bij Nieuwesluis zijn ook plannen voor een arbeidsmigrantencomplex voor zeker 280 arbeidsmigranten. Wethouder Meskers vertelde hier eerder in de raadsvergadering over dat de agrarische bedrijven steeds meer behoefte hebben aan personeel maar dat er ook meer en meer personeel in andere sectoren nodig is.

In Nieuwe Niedorp is er wel veel weerstand tegen de mogelijke komst van een complex voor arbeidsmigranten, John de Boer zegt tegen het NHD dat zoiets niet op het platteland thuis hoort maar op een industrieterrein.

Wethouder Meskers ziet juist veel problemen om dit soort complexen op industrieterreinen te realiseren, volgens de wethouder moet er heel veel worden geregeld en wie er opdraait voor de planschade is ook niet duidelijk.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?