Hollands Kroon Actueel

Lynn Klesser pegelt de laatst treffer achter de DSO sluitpost (Foto: Theo Moras)

Reserves van JuRo Unirek/VZV handhaven koppositie.

‘T VELD – Het tweede Dames team van VZV heeft een verdiende overwinning behaald op streekgenoot DSO. VZV was erop gebrand om de punten in ’t Zijveld te houden om hun kans op promotie naar de Eerst Divisie in stand te behouden.

Lotte Houtenbos opende in 2e min. de score voor de thuisploeg en bleef tot halverwege de eerste helft op een kleine voorsprong staan. Lisanne Bakker verdedigde haar doel weer met verve, en stopte meteen al een strafworp van de tegenpartij, na 10 min. weer een geweldige redding waaruit zij Demi Worst in een zuivere break wist te vinden 4-2.

DSO was naar het Zijveld gekomen om hun fraaie derde plaats op de ranglijst te behouden en zette het team van Ard de Ruiter onder druk. VZV zag hun voorsprong snel veranderen en het team van coach Mathieu Swikker zelfs na 10 min. een 8-9 voorsprong nemen.

Slordig spel leverde VZV een twee min. straf en een strafworp op en moest Eva van Stralen die net de plaats onder de lat van Lisanne Bakker had overgenomen na een knappe redding geblesseerd van het veld worden gedragen. De laatste 10 min. voor het rustsignaal van de scheidsrechters Bakker & Piek herpakte de thuisploeg zich, en nam duidelijk afstand van de Helderse dames.

Carmen v d Kroon zette VZV uit een strafworp weer naast DSO 9-9 en nam door een break op Tessa Fijnheer na een prima onderschepping van Albertine Abube een 10-9 voorsprong. VZV had de smaak nu te pakken en vergrote de voorsprong door treffers van Britt Stammes, Renee Kolken en een benutte penalty van Carmen v d Kroon 5 min. voor de thee tot 13-9.

Lotte Houtenbos ronde een aanval in ondertal nog prima af waarna Jet Jimmink de laatste treffer nog net voor de pauze voor haar rekening nam.

Ruststand 15-9.

De thuisploeg nam na rust meteen weer het initiatief en nam door een schitterend doelpunt Demi Worst, Lotte Houtenbos, Jet Jimmink en Carmen v d Kroon na 5 min. een comfortabele 19-11 voorsprong. Hierna verloor VZV echter de concentratie, het spel werd slordig waardoor DSO met succes de achtervolging inzette en na 10 min. spelen de achterstand zelfs tot 20-17 wist terug te brengen.

Met 2 gave treffers van Lotte Houtenbos en een goal van Carmen v d Kroon leek het team van Ard de Ruiter het heft weer in handen te nemen 23-18. DSO was niet van plan om zich daarbij neer te leggen en vocht zich terug in de wedstrijd en het was aan een paar uitmuntende reddingen van goalie Lisanne Bakker te danken dat de thuisploeg halverwege de 2e helft nog een voorsprong in handen had.

Carmen v d Kroon uit een strafworp en Tessa Fijnheer zette VZV weer op het goede spoor waarna Renee Kolken de 27-22 aantekende. Net als in de eerste helft nam het team van Ard de Ruiter het heft weer in handen en verzilverde Carmen v d Kroon ook de laatste strafworp voor de thuisploeg waardoor ze topscorer werd met 7 treffers.

VZV speelde een gewonnen wedstrijd waar Lisanne Bakker nog enkele prima reddingen verrichte en wist het zelf verschil nog tot 10 treffers op te voeren. Albertine Abube, Romy Zengerink Renee Kolken en Jet Jimmink scoorde in de slotfase nog één keer terwijl Demy Worst en Lynn Klesser dat nog 2 keer presteerde.

Eindstand 37-27.

Doelpunten: Carmen v d Kroon 7, Demy Worst 5, Renee Kolken 5, Lotte Houtenbos 5, Jet Jimmink 4, Tessa Fijnheer 2, Britt Stammes 2, Romy Zengerink 2, Lynn Klesser 2, Albertine Abube, Zoë de Bruijne en Floorgroenveld 1.

Programma: Zaterdag 7 December: JuRo Unirek/VZV tegen Westfriesland/SEW de aanvang van deze streekderby is 19.00 uur in Sporthal ’t Zijveld.

Om 20.45 uur gevolgd door de Reserves van JuRo Unirek/VZV tegen Navique/SVBO DS.1.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?