Weerbericht Hollands Kroon: kans op mist, later opklaringen tegen de avond kans op een bui

HOLLANDS KROON – Na een koude nacht, op veel plaatsen dook de temperatuur ook bij ons even onder het vriespunt, start de zondag met lokaal kans op aanvriezende mist.

Later vandaag wordt bij ons de invloed van het hogedrukgebied bij Ierland weer dominant, de stroming wordt dan geleidelijk overal noordelijk. Een hogedrukgebied bereikt zondagavond het noordwesten van het land en trekt zuidoostwaarts. Een tweede gebied bereikt het noorden aan het einde van de nacht naar maandag en verlaat het zuidoosten aan het begin van de middag. Het centrum van het hogedrukgebied verplaatst zich maandag geleidelijk richting het zuidwesten van Engeland, alwaar het maandagavond aankomt.

Overdag bij ons redelijk wat bewolking en een middagtemperatuur die ergens tussen de 4 en 6 graden schommelt, tegen de avond neemt de kans op een bui verder toe. De wind is zwak en waait uit het noordoosten. .

Maandag is er meer ruimte voor de zon en met 8 graden weer een stukje warmer dan vandaag, de wind draait naar het noordwesten en is zwak tot matig van kracht. Na maandag blijft het overwegend mooi winterweer, met flinke zonnige perioden en een middagtemperatuur die vrijwel normaal is voor de tijd van het jaar, zo rond de 7 á 8 graden en in de nachten rond de 4 graden.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp