Hollands Kroon Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Bietjesstamp met rode ui, dille en shoarma

Bietjesstamp met rode ui, dille en shoarma

Wat eten wij vandaag: Bietjesstamp met rode ui, dille en shoarma Reageer op dit onderwerp Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 600 g kruimige aardappels, in stukken, panklaar
  • 600 g gekookte bieten, geraspt
  • 2 el olijfolie
  • 400 g shoarmavlees, gekruid
  • 1 el boter
  • 100 ml warme melk
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 bosje dille, grof gehakt

Reageer op dit onderwerp

Instructies

  1. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Verwarm intussen de bietjes in een steelpan.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de shoarmareepjes op een hoge stand in een paar minuten bruin. Laat daarna zachtjes bakken op een lage stand.
  3. Giet de aardappels af. Stamp ze fijn met de boter en melk en schep de bietjes en ui erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de dille door de stamppot en serveer met de shoarma.

Reageer op dit onderwerp

Opmerkingen

Tip: Vervang de dille in dit recept door bieslook of koriander.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp


Uw banner hier?