Hollands Kroon Actueel

Weerbericht Hollands Kroon: bewolkte start, later ook wat zonneschijn

HOLLANDS KROON – Aan de noordflank van een hogedrukgebied met zwaartepunt boven Het Kanaal staat een zwakke west- tot noordwestelijke stroming. Afgelopen avond heeft een zwakke storing ons land van west naar oost gepasseerd, hierbij is er wat vochtigere lucht ons land binnengestroomd. Het zwaartepunt van het hoog verplaatst zich geleidelijk via Noord-Frankrijk en Zuid-Duitsland richting Tsjechië, waar het dinsdagavond aankomt met een rugas net ten zuiden van ons land. De stroming aan de grond draait dinsdag geleidelijk naar zuidwest, de grensland blijft vooral in het zuiden en zuidoosten erg vochtig. 

Vandaag start bij ons met nog vrij veel bewolking maar gedurende de dag breekt de bewolking en krijgen wij ook soms de zon nog te zien, maar de bewolking blijft wel de overhand houden. Met 8 graden in de middag is de temperatuur vrijwel gelijk aan het langjarige gemiddelde voor deze tijd van het jaar, in de nacht naar woensdag daalt het kwik naar 3 graden en kan het bij het ochtendgloren even dalen naar rond of net onder het vriespunt, vooral op open vlaktes is dit het geval. De wind is overwegend zwak van kracht en waait uit het zuidwesten.

Woensdag is er meer ruimte voor de zon maar is ook direct de koudste dag van de week, de middagtemperatuur blijft steken bij een graad of 4 die daalt naar 0 graden of net daaronder in de nacht naar donderdag. De wind blijft zwak van kracht en waait uit het zuid/zuidwesten.

Na woensdag treedt er toch wel een verandering op. Op de dag van Sinterklaas is het overdag bewolkt en 8 graden maar tegen de avond en zeker donderdagavond is de kans op een bui groot.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp


Uw banner hier?