Hollands Kroon Actueel

Panelgesprek tussen Franklin Wijga (directeur gemeente Hollands Kroon), Paul Moltmaker (bestuurder onderwijscollectief Stichting Surplus), Mary van Gent (wethouder Samenleving), Gerald Groustra (fysiotherapeut) en Jan Martijn Stout (politie).

Wethouder Mary van Gent: “Geweld tegen vrouwen is een probleem én taboe.”

Hollands Kroon kleurt Oranje

HOLLANDS KROON – In Nederland maakt 45% van de vrouwen lichamelijk of seksueel geweld mee. Het geweld is er in allerlei vormen: in het gezin, online, onder collega’s, bij sportverenigingen of op school.

Geweld klinkt groots en ver weg, maar denk ook aan psychisch geweld. Helaas gebeurt dit veel vaker dan we denken. Tijd voor bewustzijn én actie om geweld tegen vrouwen te bestrijden.

“Geweld tegen vrouwen is op geen enkele manier normaal”

Wethouder Mary van Gent vertelt: “Geweld tegen vrouwen is een probleem én taboe. De overgrote meerderheid van vrouwen die met geweld te maken krijgt doet hiervan geen aangifte of melding, omdat zij zich schamen of bang zijn om niet serieus genomen te worden. Denk aan lichamelijk, seksueel of emotioneel/psychisch geweld. Het is tijd dat we dit naar buiten brengen, erover praten en we beseffen dat geweld tegen vrouwen op geen enkele manier normaal is. Daarom doen we mee aan Orange the World. Hiermee geven we deze vrouwen een stem en geven we een signaal af naar iedereen dat geweld tegen vrouwen niet oké is, in welke vorm dan ook.”

Orange the World; oranje gebouwen en symposium

Op maandag 25 november was het de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. De ondersteunende campagne ‘Orange the World’ werd toen afgetrapt in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Inwoners en (hulp)organisaties gingen met elkaar in gesprek over het thema. Oranje staat voor de dageraad; het aanbreken van een hoopvolle en zonnige toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Hollands Kroon steunt deze campagne. De Cultuurschuur in Wieringerwerf en het kantoor van de gemeente Hollands Kroon aan de Burgemeester Mijnlieffstraat zijn daarom oranje verlicht van maandag 25 november tot dinsdag 10 december.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp


Uw banner hier?