Hollands Kroon Actueel

Foto: Henk Erich

12 senioren spelen het verteltheaterproject Hartband

MIDDENMEER – Projectleider Irene van Oers timmert inmiddels een jaar of vier aan de culturele weg in de gemeente Hollands Kroon. Voor de stichting Cultuur binnen de Dijken organiseert ze projecten voor zestigplussers.

Half september zijn de repetities van een verteltheaterproject van start gegaan. Twaalf senioren zijn zich onder de bezielende leiding van regisseur Niek Vink aan het voorbereiden op een voorstelling met de naam Hartbrand. Alles draait hierin om het thema vuur.

 ‘Verteltheater’ dekt niet helemaal de lading van wat het publiek te zien gaat krijgen; veel meer theatervormen zullen aan bod komen. De deelnemers aan het project hebben zelf ideeën aangedragen en uitgewerkt. Volgens Irene zit er veel talent in de enthousiaste groep en volgens haar is het ouderenlegioen in staat een boeiende voorstelling over het voetlicht te brengen.

Het is gelukt een unieke locatie voor Hartbrand te vinden. In een kop-hals-romp akkerbouwboerderij midden in de Wieringermeer vinden zaterdag 14 december en zondag 15 december de voorstellingen plaats.

De woorden waarmee Irene op de flyer Holland Kroons senioren probeerde over te halen aan het project mee te doen, luidde:

  1. Doe mee!
  2. Geef je op!
  3. Zet jezelf, elkaar en het publiek in vuur en vlam!

Uw reporter had de eer bij een van de laatste repetities aanwezig te mogen zijn. Wat hij zag, loog er niet om; ongetwijfeld zetten de senioren met Hartbrand het publiek in vuur en vlam.

U bent van harte welkom op:

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp


Uw banner hier?