Hollands Kroon Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Stamppot van aardappel en spitskool

Stamppot van aardappel en spitskool

Wat eten wij vandaag: Stamppot van aardappel en spitskool Reageer op dit onderwerp Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 spitskool, schoongemaakt, in dunne reepjes
  • 2 theel. komijnpoeder (djinten)
  • 750 g kruimige aardappels
  • 4 dikke plakken cervelaat, in blokjes, ca. 300 g
  • 1 vleesbouillontablet

Reageer op dit onderwerp

Instructies

  1. Bestrooi de kool met 1 theel. zout en de komijn. Laat de kool een half uur rusten. Schep de kool af en toe om. Snijd de plakken cervelaatworst in blokjes.
  2. Kook de aardappels gaar in water waaraan het bouillonblokje is toegevoegd. Voeg geen extra zout toe!
  3. Giet de aardappels af en bewaar het kookvocht. Stamp vervolgens de aardappels tot een kruimige puree, voeg eventueel een scheutje kookvocht toe.
  4. Schep de kool en de cervelaatworst door de aardappels. Breng op smaak met versgemalen peper.

Reageer op dit onderwerp

Opmerkingen

Tips: * Gebruik voor het maken van een lekkere, luchtige aardappelpuree liever geen mixer maar een stamper. * Aardappelpuree smaakt nog lekkerder als er een klontje boter doorheen wordt gemengd. * Schep de stamppot in een verwarmde vuurvaste schaal. Strooi er een dun laagje paneermeel over. Leg hier en daar een klontje boter. Zet de stamppot onder de grill tot er een lichtbruin korstje is ontstaan.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp