Hollands Kroon Actueel

Foto: Shutterstock

Weerbericht Hollands Kroon: bewolkt en lokaal nevel of mist

HOLLANDS KROON – Aan de noordwestflank van een hoog boven Centraal- en Oost-Europa voert een zuidwestelijke stroming vrij vochtige lucht aan in de grenslaag. Boven de grenslaag bevindt zich boven het noorden van het land een O-W georienteerd warmtefront, dat boven de noordelijke helft van het land kantelt en in de loop van de middag als Z-N georienteerd koufront het noordoosten verlaat.

Bij ons is het vandaag daarom bewolkt en lokaal kan het zelfs nevelig of mistig zijn. Waar de nevel/mist blijft hangen zal het vanmiddag niet veel warmer worden dan een graad of 4, daar waar de nevel/mist wel optrekt wordt het een graad of 6. De wind is zwak van kracht en waait uit het zuiden/zuidwesten. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar rond het vriespunt, in gebieden met weinig bebouwing zal het zelf even onder het vriespunt gaan.

Donderdag vrijwel een kopie van vandaag alleen is het met 8 graden weer wat warmer dan vandaag. De wind trekt wat meer aan naar matig en blijft uit het zuiden/zuidwesten waaien. Tegen de avond neemt de kans op een enkele bui toe.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp


Uw banner hier?