Weerbericht Hollands Kroon: herfstachtige vrijdag met buien

HOLLANDS KROON – Tussen lagedrukgebieden boven het noorden van de Atlantische Oceaan en het Azorenhoog staat er de komende 48 uur een krachtige westelijke stroming. Een volgende frontale (stabiele) storing , boven de Atlantische Oceaan komt snel naderbij en trekt komende avond over het zuiden van de Britse Eilanden richting ons land.

Bij ons is het vandaag vooral in de ochtend nog regenachtig, maar in de middag trekt de regen weg al vallen er nog wel enkele buien en dan vooral vanavond. De wind is overdag zwak tot matig en waait uit het zuidwesten maar draait later vanmiddag naar het westen en gaat flink in kracht toenemen, boven open land en water gaat het vrij krachtig tot krachtig 6 Bft. waaien. De middagtemperatuur blijft steken bij een graad of 5 á 6 en daalt in de nacht naar zaterdag maar amper vanwege de dichte bewolking en de stormachtige wind die vannacht gaat opsteken.

Het weekend verloopt vrij onstuimig, zeker op zaterdag staat er veel wind en komen er windvlagen voor tot 90km/u boven open land en water. Zondag is het allemaal wat rustiger al vallen er ook dan net zoals op zaterdag enkele buien maar de wind is weer naar het zuidwesten gedraaid en afgezwakt naar matig 4Bft.

Overdag is het op zaterdag 7 graden en op zondag 8 graden, in de nachten rond de 4 graden. Na zondag blijft het allemaal wisselvallig, buien en perioden met zon zullen elkaar afwisselen, overdag temperaturen rond de 9 á 10 graden en in de nachten rond de 6 graden.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp