Stem op de meest aansprekende Noord-Hollandse foto’s uit de Tweede Wereldoorlog

HOLLANDS KROON – Welke foto’s uit onze provincie moeten volgens u onderdeel worden van een nationale tentoonstelling van foto’s uit de Tweede Wereldoorlog? Provincie Noord-Holland nodigt u van harte uit om op woensdag 15 januari een bijzondere fotopresentatie van de Noord-Hollandse canon bij te wonen en uw stem te laten horen. De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Dieuwertje Blok.

Een beeld vertelt vaak zoveel meer dan woorden. Het roept emoties op, herinnert ons, beangstigt, maakt blij, shockeert, maar kan ook ontroeren en ons recht in onze ziel raken.

In het kader van 75 Jaar Vrijheid organiseert het NIOD in 2020 een nationale tentoonstelling met de meest aansprekende foto’s uit de Tweede Wereldoorlog.

Uitnodiging aan alle inwoners
Iedereen die in de provincie Noord-Holland woont kan deelnemen. Jong, oud, individueel of als groep. In een programma van in totaal 1,5 uur ontdekt u op aansprekende wijze de verhalen achter de foto’s, laat u uw stem horen en kunt u napraten met kenners, experts, ervaringsdeskundigen, nabestaanden en andere aanwezigen.

Kosteloos inschrijven en meer informatie
Deelname is gratis. Meld u nu aan via: www.noord-holland.nl/50fotos. Daar vindt u ook meer informatie over de bijeenkomst.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp