Hollands Kroon Actueel

Coastline FM wordt Radio Continu

NOORDKOP – De vaste luisteraars van radio Coastline in de Noordkop hebben het al wel gehoord, Coastline heeft per 1 januari 2020 de FM-frequentie en haar DAB+ frequentie over gedaan aan Radio Continu.

Jan de Boer van Coastline zegt in een reactie tegen Hollands Kroon Actueel: ,,We hebben bij de start op dit kavel onszelf een horizon gegeven om het rendabel te krijgen tot eind 2019. Vooral de kosten die de DAB+ (9D Noord) met zich meebrengt zijn niet in verhouding tot het kleine FM kavel, zeker nu in 2020 er een aantal extra DAB+ opstelpunten om de ontvangst te verbeteren worden uitgerold. We zijn medio 2019 op zoek gegaan naar partijen om de samenwerking mee aan te gaan of die ons kavel over wilde nemen en uiteindelijk zijn dat de sympathieke collega’s van Radio Continu geworden.

Kabel en online

Coastline is nu aan het onderzoeken of nog dit jaar de uitzendingen verder kunnen gaan via de kabel en via een regio DAB+ kavel van het nieuw uit te rollen laag 6 pakket. Volgens Jan de Boer is dit beter afgestemd op het gebied waar Coastline zich op wil richten.

,,Uiteraard zijn we niet gestopt maar laten de FM los. De programma’s van Coastline zijn natuurlijk in de beste kwaliteit te volgen op internet Webplayer: www.clfm.nl,” besluit Jan de Boer.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp