Hollands Kroon Actueel

Weerbericht Hollands Kroon: bewolkte start, later wat ruimte voor de zon

HOLLANDS KROON – We zien vrijwel de gehele periode een krachtige hoogterug die zich uitstrekt van Zuidwest-Europa naar Oost-Europa en als tegenhanger een sturend laag in de buurt van het zeegebied tussen IJsland en Groenland. Ons land bevindt zich aan de zachte kant van de straalstroom en er passeren van tijd tot tijd frontale zones die niet al te actief zijn vanwege de noordwestelijke ligging van de straalstroom ten opzichte van ons land. 

Voor vandaag houdt dat in dat de dag begint met nog redelijk wat bewolking maar het blijft wel droog, in de loop van de dag breekt de bewolking wat meer open en komt ook de zon tevoorschijn. De middagtemperatuur ligt met 8 graden ruim boven het lang jaarlijkse gemiddelde dat rond de 3 graden schommelt. De wind is matig van kracht en waait uit het zuiden/zuidwesten, in de nacht naar dinsdag draait de wind wat meer naar het westen .

Dinsdag wederom een afwisseling van wolken en zonneschijn en met 8 graden blijft de temperatuur aan de hoge kant voor januari. De wind is matig van kracht en waait uit het zuidwesten, dinsdagavond kan er wat neerslag gaan vallen.

Na dinsdag is woensdag een dag waarbij de temperatuur op veel plaatsen in de dubbele cijfers gaat komen, 10 á 11 graden lokaal, er vallen enkele buien en de wind is matig tot vrij krachtig van sterkte. Ook donderdag buien en met 9 graden nog steeds aan de warme kant.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?