Weerbericht Hollands Kroon: herfstachtig met regen en windstoten

HOLLANDS KROON – Het weer lijkt vandaag eerder op een herfstdag dan op een midwinterdag. Met een middagtemperatuur die lokaal oploopt tot 11 á 12 graden en een stevige zuidwestelijke wind, met windvlagen die de 65km/u kunnen bereiken is het eerder herfst dan winter. Lokaal kunnen er een paar flinke buien gaan vallen, lokaal tot 15mm aan regen. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar een graad of 6.

Vrijdagochtend vallen er nog een paar buitjes maar daarna trekt het warmtefront weg en komen we in een wat frissere luchtstroom terecht, vrijdagmiddag zal het rond de 8 graden gaan worden, nog steeds ver boven normaal voor januari. De wind waait in de ochtend uit het noordwesten en is dan matig tot vrij krachtig van kracht, in de middag draait de wind naar het zuidwesten en blijft overwegend matig van kracht.

In het weekend vallen er enkele buien al is het zaterdag overdag nog redelijk te doen maar er kunnen dan wel windvlagen tot 65km/u voorkomen. In de middag komen er weer buien naar onze regio drijven en kan het ’s avonds en in de nacht naar zondag gaan regenen.

Deze regen zet zondagochtend ook nog door maar heel veel regen gaat er niet vallen. Zondag overdag een graad of 9 bij een vrij krachtige tot krachtige wind it het zuidwesten.

Reageer op dit onderwerp