Hollands Kroon Actueel

Topscorer Jane Kramer met 6 belangrijke Treffers. (Foto: Patrick Hogervorst)

Verdiende winst JuRo Unirek/VZV tegen VOC

‘T VELD – Het Damesteam van JuRo Unirek/VZV heeft in de wedstrijd tegen koploper VOC laten zien dat het wel degelijk in de top van de Eredivisie thuis hoort. Het werd een Handbalthriller van de bovenste plank in een stampvolle Sporthal ’t Zijveld.

VOC opende de score maar de thuisploeg bleef in het spoor van hun tegenstander en nam zelfs door 2 doelpunten van Lisanne Kolken een 4-3 voorsprong. Bij de stand 4-4 na 10 minuten een geweldige penaltystop van  Amber Zomerdijk maar bij de volgende doelpoging moest ze toch capituleren 4-5.

Waar Dominique tegen een tijdstraf op liep maar Lisanne Kolken wist in onder-tal toch de gelijkmaker te scoren waarna VZV halverwege de eerst helft bij 6-7 een time out nam. En VOC ook een twee minuten straf kreeg toebedeeld en de thuisploeg ook meer vat op het snelle aanvalsspel kreeg naar mate het eerste bedrijf vorderde.

Het team van coach Rolf Schulte wist door treffers van Esma Staal, Djazzmin Trabelsi, Jane Kramer en een fraaie treffer van Kim Molenaar een 13-10 voorsprong te nemen. Lisa Vlug en Esma Staal wisten daar voor het rustsignaal van de goed fluitende scheidsrechters Egeberts & van de Beek nog een treffer aan toe te voegen.

Ruststand 15-11.

Na de pauze scoorde Jane kramer meteen 16-11 en stopte Amber wederom een stafworp waarna VOC weer wat terug deed naar 16-13. Maar Lisanne Kolken uit een snelle break en Kim Jimmink brachten de stand op 18-14.

VOC het team van Ricardo Clarijs liet het er niet bij zitten en wist terug te komen tot de aansluitingstreffer 20-19 waarna beide ploegen aan elkaar gewaagd bleven tot 25-24, met nog tien min. te gaan volgde er een time out.

Na weer een prima redding van de VZV goalie waren het Jane Kramer, Djazzmin Trabelsi en Lotte Prak die een beslissende voorsprong wisten te forceren 28-25. Rolf schulte nam bij 28-26 nog een time out maar de punten waren toen al binnen en maakte Jane Kramer als topscorer met twee fraaie treffers in de slot minuut het VZV feestje compleet.

Eindstand 30-26.

Doelpunten: Jane Kramer 6, Esma Staal 4, Kim Molenaar 4, Lisanne Kolken 4, Lotte Prak 3, Kim Jimmink 3, Florance Kos 2, Djazzmin Trabelsi 2, Lisa Vlug 2.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?